Sådan undgår du at blive straffet af pingvinen i fremtiden

Google er ikke færdig med at lave Penguin-opdateringer – og den seneste, Penguin 2.0 fra 22. maj 2013, har været den hidtil største af dem alle sammen. Hvis du ikke er ramt endnu, men har links af tvivlsomt karakter i overvægt til dit website, er det et spørgsmål om tid – men du har mulighed for at gøre meget for at afværge straffen allerede nu.

Du bliver nemlig ikke straffet for dine indgående links, såfremt de er i undertal til gode, autoritære og relevante links til dit website.

Sagt på en anden måde kan du minimere risikoen for at blive ramt af en fremtidig Penguin-opdatering ved at lave linkbuilding så god allerede nu, at den kan dæmme op for din ellers tvivlsomme linkprofil.

Dine nye links skal være relevante

Og det behøver ikke engang at være særligt svært at lave sådan linkbuilding – det er blot relativt tidskrævende.

Når vi siger, at dine nye links skal være gode og stærke betyder det ikke, at de skal komme fra en kilde med høj Pagerank. Snarere tværtimod er tilfældet. Relevans er det nye Pagerank.

Hvis du laver relevante links til dit nye website, kan du også være sikker på, at Google vil belønne dette med både at sætte dine nuværende placeringer op samtidigt med, at du mindsker risikoen for at blive straffet senere hen.

Dine relevante links kan sagtens være PageRank 0, 1 eller blot 2. Det vil stadig være langt bedre links end et irrelevant link fra en PageRank 5 eller 6 kilde – det er nye tider. Men de, der anerkender og rykker efter de nye tider er også de, der sidder med de gode placeringer, når støvet har lagt sig.

Den, der ler sidst, ler bedst. Især inden for søgemaskineoptimering og linkbuilding.

Hvis ikke du kan finde særligt mange kilder at lave relevante links fra, kan du i stedet lave disse kilder selv – køb domæner og brug nogle timer hver dag på at opbygge nogle gode ressourcer inden for din niche.

Pas på med at bruge reconsideration request

Google har lavet et værktøj, straffede websites kan bruge til at komme ind i indeks igen. Det hedder at lave en reconsideration request – at Google skal genoverveje ens straf.

Man skal dog være ekstremt varsom med at bruge dette værktøj.

Beder man rent faktisk om en reconsideration request vil en Google-medarbejder tage et kig forbi ens site og se på, hvilke indgående links, man har. Her vil medarbejderen også kigge på, hvor stort omfang, man eventuelt har manipuleret i og fortsat manipulerer i. Man skal derfor være kridhvid før end man indsender en sådan request.

Har man stadig rester af fordums tider” black hat SEO” liggende i ens linkprofil, kan man være sikker på, at man ikke kommer ind igen – og så har man bare bragt de andre af ens sites, der har links fra samme kilder, men som ikke er ramt endnu, i ekstra fare for at blive taget enten i næste opdatering eller med et manuelt hug.

God linkbuilding trumfer ringe – kvalitet over kvantitet

Din bedste mulighed er at have et så stærkt site med så mange gode backlinks, at det kan veje de dårlige op og mere til.

Det tager lang tid og er svært – men det giver dig resultater i sidste ende og holder dit site fri for kløerne af en gal pingvin.