Sådan slipper du ud af en Penguin-straf

Mange danske websites er blevet straffet i en af de tocifrede Penguin-opdateringer – især den første 24. april 2012 og 2.0-opdateringen den 22. maj 2013 har slået hårdt.

Penguin-opdateringerne har set på de indgående links, et website har. Hvis Google vurderer, at det ikke er en naturlig linkprofil, og at du har forsøgt at manipulere med søgeresultaterne, kan du nu enten ryge adskiller sider ned eller endda helt ud af indeks.

Men en sådan straf er ikke endelig, og du har mulighed for at komme igen. Du har fire muligheder – og de skal gerne ske samtidigt, hvis du vil have en reel chance for at få dine gamle placeringer pre-Penguin igen.

Disavow-tool

Google gav webmastere mulighed for at afvise sig deres indgående links. Formålet var at give de, der var ramt af negativ søgemaskineoptimering en mulighed for at frasige de ranking-smæk, der ellers ventede. Det skete ved at uploade en tekstfil til Google med alle de indgående links, man ikke længere ville vedkende sig.

Desværre er vi endnu ikke sikre på, om værktøjet virker.

Det kan ikke skade at lave en indsendelse til disavow-tool – men du skal ikke føle dig sikker på at få dine gamle placeringer igen alene ved dette redskab.

Folk, der har haft indsendt en disavow-request har haft meget blandede erfaringer med redskabet.

Få fjernet hvad du kan af skadelige links

Du kan selv gøre meget for at få dine gode placeringer igen ved at fjerne de links, du ved er ”over stregen”. Du har sikkert i forvejen en god idé om hvor, det er gået galt i forhold til din linkbuilding. Reager på dette og fjern de af de skadelige links, du overhovedet kan – gerne inden du sender links ind til disavow-tool

Nye og gode links

Det bedste du kan gøre for dit site fremadrettet er at bygge gode og stabile links til siden. Gør op for fordums fejltagelser ved at bruge lang tid på at bygge rigtigt godt indhold og få skubbet dette ud over stepperne med gode og stærke links til følge.

Du har meget at vinde på at lave nye og gode links til din side. Har du mulighed for at lave nok professionel linkbuilding, kan du være heldig, at det går hen og gør op for den skade, du har gjort med din linkbuilding tidligere.

Nye og gode links tager lang tid, og du kommer til at lave meget få af dem – men den kvalitet kan gøre op for den kvantitet af ringe links, du slås med.

Reconsideration request

Sidst, men ikke mindst, har du mulighed for at indsende en såkaldt reconsideration request til Google.

Dette er din måde at sige “Undskyld for min tidligere gøren og laden” til Google og så håbe på, at de vil tage undskyldning positivt op og rent faktisk give dig nogle af dine gamle placeringer igen. Metoden er dog særdeles tvivlsom i bedste fald – undertegnede har endnu til gode at høre om et eneste tilfælde, hvor det rent faktisk er lykkes med et dansk site at komme igen således.

Reconsideration request skal være dit absolut sidste skud i bøssen – her indrømmer du nemlig over for Google at have forsøgt at snyde dem tidligere. Det er ikke dit bedste udgangspunkt for at komme ind i varmen igen.

Er du ikke ramt af Penguin? Glæd dig og lav det præventive arbejde med gode links og gode websites, der skal til for ikke at ende i en situation, hvor du får brug for de råd herover.