Links alene til forsiden er farligt for dit site

Forsiden er typisk den stærkeste side på et domæne. Derfor placerer mange websites også deres primære call to action på forsiden, affiliates placerer deres primære søgeord på forsiden og så fremdeles.

Men alt kan overgøres. Nogle gange ser man, at linkbuilding nærmest udelukkende sker til forsiden og det sender, især efter Googles Penguin-updates, et farligt signal til søgemaskinerne.

Signalet her er, at forsiden er rigtigt god – men at nærmest samtlige undersider til domænet til gengæld ingenting er værd, når de ingen links har fået kontra forsiden. Det er, som med så meget andet på Googles søgemaskine, alt sammen en afvejning. Hvis forsiden har mange links, ser det underligt og skævt ud, at undersiderne absolut ingen har.

Husk at linkbuilde dine undersider

Der er flere aspekter af dette, man som websiteejer og SEO-mand kan udnytte.

Delvist undgår man at linkprofilen ser unaturlig og manipuleret ud ved at bygge links til undersider.

Men lige så vigtigt får man mulighed for at lave links, man ellers ikke ville have haft mulighed for at lave. Hvis ens forside er begrænset til et specifikt emne og tilmed har en klar CTA, er det svært at skaffe visse typer af links til forside – typisk fordi de simpelthen ikke er relevante for forsiden.

Til gengæld kan man med en underside lave et helt nyt stykke indhold fra gang til gang, der passer lige netop til den linkmulighed, man jager. Man har mulighed for at tilpasse et nyt lille univers – og det er en forudsætning for at få de links, man efter Google Penguin rent faktisk kan bruge til noget.

Links til undersider styrker hele domænet

Når du laver et link til en af dine undersider hjælper det ikke blot den konkrete undersider – det styrker hele domænet med indgående links uanset hvilken konkret underside, linksne rammer.

Der er ingen undskyldning for ikke at huske at lave links til ens undersider også – det er de links, der i sidste ende gør, at domænet som et hele kommer styrket ud og sikrer, at alle placeringer beholdes forhenværende og fremtidige Google Penguin-opdateringer til trods.

Hjælp Google på vej med interne links til de vigtigste undersider

Du har mulighed for med interne links at hjælpe Google på vej i forhold til, hvilke sider, der på dit domæne er mest værd – også på de undersider, du sørger for at få linkbuildet løbende sammen med din forside.

Brugen af interne links er også blot vigtigere end nogensinde før, da interne links bidrager positivt til et af de mest givende brugerparametre – sidevisninger (og ofte tid brugt på siden). Såfremt en person har brugt lang tid på dit website og klikket sig rundt på mange af dine undersider ved hjælp af dine interne links, er dette for Google et signal om, at din side har en vis kvalitet.

Ryger dine besøgende modsætningsvis lige så hurtigt ud, som de kom ind, fordi der ingen interne links er at gå videre på og siden generelt ikke er tillokkende, trækker dette din side ned i den samlede vurdering.

Links til undersider og interne links er en vital del af enhver SEO-strategi, der skal overleve på langt sigt – alt andet vil blive spist af en gal pingvin før eller siden.